Dve uri po polnoči. V obrobni četrti ameriškega mesteca so vse hiše v temi. Popolna tišina. V eni izmed teh hiš se nahaja tat, ki zbrano dela - izbrane predmete iz hiše daje v svojo vrečo. Popolnoma je sproščen ker ni alarma. Ko bo končal vse delo, bo odšel do hladilnika in počastil sebe z najlepšim delom njegove vsebine. To je njegova navada, neke vrste podpis, ki jo izvaja, ko je prepričan, da se stanovalci ne bodo nenadoma vrnili. V tem obredu, po koncu dela, najde v hladilniku zelo okusne sendviče. Sede za mizo in jih počasi je. Škoda, da ne more vklopiti televizorja - preveč je tvegano. Zagleda neki časopis na koncu mize. Vzame ga in vidi križanko - kako sladko, reševal bo križanko v hiši, ki jo je pravkar oropal. Tega še ni delal!

Dve sestri se vrneta iz piknika, vstopita v hišo in ugotovita, da so ju oropali. Tat je preiskal hišo in jima vzel nekaj vrednih predmetov, vendar škoda ni večja od deset tisoč dolarjev. Opazita odprt časopis na mizi. Ugotovita je, da je tat uspešno rešil zelo težko nagradno križanko. Odločita se, da rešitev pošljeta reviji in - teden dni kasneje, po žrebanju imen najsrečnejših med najpametnejšimi, dobita posebno nagrado v višini 20.000 dolarjev. Ali je tat bral poročilo iz časopisa in obžaloval, da ni sam poslal rešene križanke avtorjem nagradne igre - nista nikoli izvedeli. V vsakem primeru sta ti dve sestri eni od redkih žrtev ropa, ki se lahko pohvalita, da sta imeli dobiček tako, da sta bili oropani.

Prevzeti deli iz "Dačinih urbanih legend" (nadlanu.com)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information