Ena ženska se je peljala s podzemno železnico v Manhattan-u (New York), ko je začutila, da ji je nekdo iztrgal zlato verižico z vratu, ravno takrat, ko je vlak prišel na postajo podzemne železnice. Avtomatično se je odzvala, iztegnila roko in iztrgala verižico, ki je visela okoli vratu njenega napadalca, ko je začel teči skozi vrata in po stopnicah, ter pobegnil. Kasneje, ko je odšla k zlatarju, ji je ta povedal, da je verižica, ki jo je iztrgala iz čistega zlata. Njena verižica je bila poceni imitacija. Kraja se je izplačala v korist žrtve.

To zgodbo je slišal novinar iz New Yorka leta 1989, vendar zgodba ni potrjena. Vključena je v zbirko legend zaradi znane teme nenamerne kraje.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information