Zadnji komentarji  

   

Luč v spalnici je strašljiva urbana legenda, ki je znana tudi kot "Ali nisi vesela, da nisi prižgala luči?"

spalnica-luc-1

ZGODBA: Dekle je študiralo v knjižnici pozno v noč. Ura se je hitro približevala k času zaključka. Torej, dekle je vzelo svoje knjige in šlo po svoji poti nazaj v svojo študentsko sobo. Ko je prispela v svoj dom, so bile luči ugasnjene. Vedela, da bo njena sostanovalka spala, zato je prišla tiho in odložila svoje knjige, ter pograbila nekaj oblačil in zobno ščetko. Nazadnje se izmuznila skozi vrata in odšla k svojemu fantu, kjer je preživela noč.

Naslednji dan se je vrnila k domu in našla svojo sobo obkroženo s policijo. Vprašali so jo, če ona tam živi in povedala jim je, da živi. Odpeljali so jo v njeno sobo in na steni so bile s krvjo napisane besede: "Ali nisi vesela, da nisi prižgala luči?". Njena sostanovalka je bila umorjena prejšnjo noč, medtem ko je bila v sobi.

IZVOR: Ta legenda sega do leta 1960. To je desetletje, ko je več žensk začelo hoditi na univerzo. Čeprav je nemogoče slediti natančnemu izvoru te urbane legende, nekateri pravijo, da se je razvila na podlagi nezaupanja v varnost institucionalnega življenja.

***

Različica 2

Študentka se je nekega večera pozno vračala iz knjižnice v sobo. Ko je vstopila, je bila luč ugasnjena. V sobi je slišalo samo stokanje in premikanje v postelji. Ob predpostavki, da je njena sostanovalka pripeljala fanta, je dekle hitro umaknilo roko s stikala za luč. Da ju ne bi motila, se je preoblekla v temi in legla spat, ter si dala slušalke na ušesa. Ko se je zjutraj zbudila, se je obrnila k postelji svoje sostanovalke… Na postelji je bilo razmesarjeno telo dekleta, kri na vseh mestih in na zidu napis, napisan s krvjo:

"Ali nisi vesela, da nisi prižgala luči?"

Različica 3

Gre za dve sostanovalki, študentki. Prva je bila umaknjena od družbe in predvsem se je veliko učila, knjige so bile njena velika ljubezen. Druga je bila bolj družabna. Bližal se je en izpit in morale sta se učiti zanj. Toda, ona družabna je spoznala nekega fanta in se odločila dan pred izpitom iti ven z njim. Nagovarjala je svojo sostanovalko, vendar se je ta odločila ostati v sobi in se učiti. Prva sklene, da bo vseeno šla ven, in se naslednji dan učila za izpit. In tako je mineval večer, in prva sostanovalka, ki je bila zunaj, se je odlično zabavala. Prišla je v sobo okrog dveh zjutraj, toda povsod je bilo temno. Ni želela zbuditi svoje sostanovalke in je odšla spat brez da bi prižgala luč. Ko je ležala, je slišala svojo sostanovalko kako spušča nenavadne zvoke. Razlagala si jih je kot nočne more in se ni ozirala na njih, zato je zaspala. Zjutraj je vstala zelo zgodaj, saj se je imela veliko za učiti, zato se je odločila prebuditi svojo sostanovalko. Stopila je k njej in opazila, da ona spi na trebuhu. Stresla jo je, vendar se ona ni odzvala. Odmaknila je odejo in odkrila krvavo truplo! Dvignila je pogled proti stropu, na katerem je bilo s krvjo napisano: ALI NISI VESELA, DA NISI PRIŽGALA LUČI?

spalnica-luc-2

Različica 4

Bili sta dve dekleti, ki sta bili najboljši prijateljici v šoli. Ko sta odšli na univerzo, sta se odločili da bosta živeli skupaj in sta postali sostanovalki.

Nekega večera sta ostali pozno pokonci, da poskušata narediti nekaj študija v zadnjem trenutku za vmesni izpit, ki je bil načrtovan za naslednje jutro.

Ena izmed deklet je bila precej lena, zato se je odločila odpovedati študiju in šla zgodaj spat. Drugo dekle je bila marljiva delavka je ostala pokonci, ker je želela dobro opraviti izpit.

Ponoči se je dekle spomnilo, da je pustila eno izmed knjig, ki jo potrebuje v svoji spalnici. Ona ni želela zbuditi svoje sostanovalke s prižiganjem luči, tako se je splazila v spalnico in iskala naokrog v temi knjigo, ki jo je potrebovala.

Slišala je težko dihanje in zašepetala ime svoje sostanovalke, ter jo vprašala, če je budna.

Ni bilo odgovora.

Potem je dekle slišalo, da se nekaj premika v temi in zašepetala: "Ali lahko prižgem luč v spalnici?"

Ni bilo odgovora.

Dekle se je odkašljalo in spet vprašalo: "Ali lahko prižgem luč v spalnici? Nekaj moram najti."

Njena sostanovalka se ni odzvala.

Zato je dekle razočarano v zavzdihnilo in še naprej iskala knjigo v zatemnjeni sobi. Na koncu je našla kar je iskala. Dekle je vzelo knjigo in otipalo svojo pot v temi do vrat.

Ona je študirala vso noč in zjutraj tekla do izpitne dvorane, da bi opravila svoj test. Vendar je opazila, da njena sostanovalka ni prišla na izpit.

Dekle je bilo zaskrbljeno za svojo prijateljico, ko je prišla domov, je odhitela po stopnicah in potrkala na vrata svoje sobe.

Ni bilo odgovora.

Dekle je bilo v tem trenutku že precej nestrpno, zato je odprla vrata in prižgala luč v spalnici. Srečala se je z najbolj groznim pogledom, kar jih je kdaj videla.

Njena sostanovalka je ležala, raztegnjena na vrhu svoje postelje, v mlaki krvi. Ona je bila brutalno umorjena.

Nato se je dekle obrnilo in videlo nekaj kar jo je zmrazilo do kosti. Na steni za njo so krvjo bile napisane besede: "Ali nisi vesela, da nisi prižgala luči?"

Galerija: Ali nisi vesela, da nisi prižgala luči

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information