Zadnji komentarji  

   

Nemčija. Dnevni list majhnega območja. Na zadnji, osmi strani je nekega dne bila objavljena naslednja zgodba:

avanture-krokodilov-1

Moški je prišel k zdravniku in ko ga je ta vprašal kakšna je njegova težava, se mu je on potožil, da ima vsako jutro pred vstajanje neki čudni občutek, da se mu pod posteljo nahaja krokodil. Zdravnik ga je pogledal z enim od tistih dolgih, čudnih in izraznih pogledov, predpiše mi vijolične tablete, ki ji mora piti vsak dan. Čez mesec dni moški spet pride k zdravniku z isto težavo. Še naprej, takoj ko se zbudi ima vtis, da se mu pod posteljo nahaja krokodil. Ko potem pogleda pod posteljo, tam ni ničesar. Zdravnik vzdihne in mu predpiše rumene tablete - tri na dan. Naroči ga za pregled čez mesec dni.

Minilo je že več kot šest tednov od kar je moški zadnjič bil na pregledu. Zdravnik se je spomnil tega in ga je poklical po telefonu, da preveri če je vse v redu, zakaj se ne oglasi. Na njegov klic se je oglasila neznana oseba, ki se je predstavila kot oskrbnik zgradbe v kateri je živel moški, ki se mu je zdelo, da se pod posteljo nahaja krokodil. Na zdravnikovo vprašanje, kje je njegov pacient, mu dotični odgovori: "Ne boste verjeli, ampak zgodilo se je nekaj norega. Njega je pred tremi tedni napadel in pojedel krokodil, ki je, kdo ve kako, prišel v njegovo stanovanje in se skril pod posteljo!"

avanture-krokodilov-2

Seveda gre za preprosto šalo, ki jo je uredništvo objavilo na zadnji strani časopisa, da bi se dotaknila bralcev. Vendar, ker nikjer ni bilo navedeno, da gre za šalo… Na naslov časopisa je v naslednjem mesecu dni prišlo 365 pisem ogorčenih bralcev, ki so vroče komentirali ta dogodek. To so bili vse po vrsti protesti državljanov - kako je mogoče, da enega njihove sodržavljana, sredi mesta, sredi dneva, poje krokodil. Malomarnosti so bili obtoženi uprava živalskega vrta, društva za zaščito živali, policija, regionalna in mestna uprava, Bundestag, sam kancler…

Vendar pa je najbolj zanimivo pismo prišlo priporočeno. Bralec je napisal uredništvu: "Čeprav je to tragičen dogodek, je kljub temu dober razlog, da objavite mojo študijo o življenju krokodilov v urbanih območjih". Zraven pisma je bila priložena študija na več tisoč straneh.

Od takrat je na zadnji strani omenjenega časpisa, nad šalo, uredništvo začelo redno objavljati nadnaslov: "TO KAR SLEDI JE ŠALA, VIC, IZMIŠLJENA ZGODBA. ONA IMA NALOGO, DA VAS NASMEJE IN NIČ DRUGEGA!"

Prevzeti deli iz "Dačinih urbanih legend" (nadlanu.com)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information