Zadnji komentarji  

   

ZGODBA: Zgodba o varuški je resnično nepozabna urbana legenda, ki se pripoveduje na večernih zabavah v skoraj vseh državah. Mit ima več različic, vendar strašljivi in naravnost zastrašujoči elementi ostajajo isti.

Mlad par, ki živi v veliki samotni hiši, je nekega večera odšel ven na večerjo in pustil najstniško varuško zadolženo na njuna dva otroka. Ko je bilo pozno, je varuška otroke spravila spat in odšla dol gledat televizijo, ko je čez nekaj časa zazvonil telefon. Ona je odgovorila, vendar vse kaj je slišala je bil človek, ki je težko dihal in nato je glas rekel: "Jaz sem zgoraj z otroci, bi raje prišla gor." Odložila je telefon ob prepričanju, da gre za praktično šalo in nadaljevala z gledanjem televizije. Približno 15 minut kasneje telefon ponovno zazvoni. Ona dvigne telefon in sliši histeričen smeh iz druge strani zveze in glas je še enkrat rekel: "Jaz sem zgoraj z otroci, bi raje prišla gor." Varuško je zdaj resnično strah in pokliče policijo. Operater na policijski postaji ji svetuje naj govori z njim, če bi znova poklical, da jim pridobi čas, da izsledijo klic, vendar pa ji zagotavlja, da je verjetno potegavščina.

Telefon je zazvonil tretjič in moški ji je povedal, da prihaja po njo in da je samo vprašanje časa. On je še nekajkrat težko zadihal, dokler ni bila varuška tako prestrašena, da je znova odložila telefon. Le nekaj sekund kasneje je zazvonil telefon, tokrat je bil operater, ki je rekel: "Takoj ven iz hiše, v nadstropju je moški." Varuška je odložila telefon in šele nato slišala, da nekdo prihaja po stopnicah.

Pobegnila je iz hiše in stekla naravnost v roke policije. Norec je pobegnil, vendar so zgoraj našli mrtve otroke in krvavo sekiro na tleh spalnice ob odprtem oknu. V hišo je vstopil skozi okno v nadstropju, umoril oba otroka in bil tik pred tem, da enako stori varuški.

IZVOR: Ta legenda, tako kot druge grozljive legende o mladostnikih, je nastala v začetku leta 1960. Njene očitne lastnosti obravnavajo negotovost, ki jo čutijo mladostniki, ko morajo sprejeti vedno večjo odgovornost, hkrati pa prehajajo v odraslost. Najstnica je sama, prepuščena sama sebi in odgovorna tudi za varnost tujih otrok (praksa za materinstvo). Če svojo nalogo opravi klavrno (s posledicami, za katere je delno kriva sama, ker je bila preveč zatopljena v gledanje televizije), je priljubljenost najstnice ogrožena prek sredstev družbene komunikacije.

varuska

Oglejte si film iz leta 1979 "When a Stranger Calls" (Ko pokliče tujec) in nadaljevanje iz leta 1993 "When a Stranger Calls Back" (Ko pokliče tujec 2), če želite videti, kako se je ta legenda razvila v film. Če želite videti kaj novejšega, je 3. februarja 2006 bila izdana predelava nekdanjega filma, prav tako z naslovom "When a Stranger Calls" (Ko pokliče tujec).

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information