Zadnji komentarji  

   

Sandman je izmišljen lik zahodne folklore.

On posuje čarobni pesek otrokom v oči, da bi jih uspaval. Prinaša spanec in dobre sanje. Ko se človek zbudi ima v očeh izcedek, ki je posledica peska v očeh.

V nekaterih delih je Sandman opisan kot zlobno bitje, ki prinaša nočne more in slabe sanje. Sandman vsuje pesek v oči otrok, ki ne želijo spati. Otrokom tedaj izpadejo oči. Sandman jih zbira in nato nosi v svojo hišo na Luni. Z njimi hrani svoje otroke.

Sandman je priljubljen lik, ki se pojavlja v več romanih, zgodbah, pesmih in filmih.

 

Nekatere pesmi v katerih se omenja:

Metallica - Enter Sandman

Lordi - Blood Red Sandman

Blind Guardian - Mr. Sandman

Rammstein - Mein Herz Brennt

America - Sandman

Method Man - Mr. Sandman

 

Povezana stran:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sandman

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information